Biez & Riet

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor het meubelstuk van vroeger. De waarde van een degelijk meubelstuk dat al bewezen heeft dat het tijd en gebruik kan doorstaan wordt belangrijker, en authentieke meubels passen prima in ons moderne interieur. Maar niet altijd ziet een meubel er nog fris en goed uit.

Bij biezen meubelen bijvoorbeeld kan het bies op verschillende plaatsen loslaten of her en der versleten zijn. Die uitstekende, scherpe stukjes zijn niet comfortabel om op te zitten en het ziet er bovendien slordig uit. Misschien heeft u het al geprobeerd weg te moffelen met een kussentje, maar dat is natuurlijk niet echt te oplossing.

Bij ’t Meubeltje&co kunt u uw biezen meubel laten renoveren. Onze ervaren meubelmakers zijn het oude ambacht nog niet verleerd en beheersen de kunst van het biezen vlechten.

Waarom uw biezen meubel renoveren?

– U hoeft geen meubel weg te doen maar geeft hem een tweede leven.

– Het is voordeliger dan de aanschaf van een nieuw meubel.

– Biezen zijn authentiek en passen binnen een authentieke of klassieke woonstijl. 

Wat zijn biezen

Moet u ook dadelijk aan de Biesbosch denken als u het woord ‘bies’ hoort? Dat is een heel logisch verband. Bies is een dun gewas dat tot drie meter hoog kan worden. Vroeger stond de Biesbosch vol met bies, tegenwoordig is het bies verdrongen door andere gewassen.

Twee soorten bies zijn in het verhaal van het biezen meubel belangrijk: de mattenbies en de ruwe bies. Mattenbies houdt van zoet water, ruwe bies staat liever in brak water. Mattenbies wordt vooral gebruikt voor vloermatten. Ruwe bies heeft een zachte en wat taaiere stengel en is daarmee geschikt voor gevlochten stoelzittingen. We kennen ook nog zeebies (heen), maar dit wordt niet gebruikt in de vlechterij.

Biezen meubel renoveren door een professional

Meubels biezen is een nauwkeurig werkje waarbij geen fout gemaakt mag worden. Foutjes zorgen er voor dat de kwaliteit van het werk niet optimaal is en het meubel al snel weer sporen van slijtage kan laten zien. Onze vakmensen vlechten biezen met veel geduld en aandacht op de ambachtelijke manier zodat uw biezen meubel weer jaren mee kan!

Meubelrestauratie

Wist u dat we bij ’t Meubeltje&co alle soorten meubels kunnen renoveren? Is uw meubel beschadigd, kan de bekleding wel een opknapbeurt gebruiken of wilt u een helemaal nieuwe bekleding? Of misschien wilt u uw meubel wel helemaal laten schoonmaken, of opnieuw laten spuiten. Bij ’t Meubeltje&co is uw meubel in goede handen.

Offerte op maat

Wilt u uw biezen meubel laten renoveren maar wilt u eerst weten wat dat gaat kosten? Mail dan een foto van het meubel naar ons. Aan de hand daarvan kunnen we een offerte voor u opstellen en aangeven hoe lang we er ongeveer mee bezig zijn. U mag natuurlijk ook altijd op afspraak met uw meubel langskomen. Mail of bel daarvoor eerst even, zodat we een datum en tijd kunnen afstemmen. Heeft u eerst vragen over biezen meubels renoveren, over onze werkwijze of meubelrestauratie in het algemeen? Ook daarvoor kan u altijd bellen of mailen!